Използваме бисквитки, за да оптимизираме Вашият потребителски престой в уебсайта. Моля, запознайте се с нашата Политика за поверителност тук.

Полезни съвети

за почистване на Всекидневна

 1. Как да почистим и дезинфекцираме паркета?

   Стартирайте почистването като изметете или съберете с прахосмукачка видимите твърди частици. По този начин ще избегнете надраскването на паркета при разнасянето им с бърсалката.

  За общо почистване: сипете 1 до 2 капачки ЧИСТО ЗА ПОД в кофа с топла вода, след което потопете средството за почистване на под (моп или парцал) в приготвения разтвор и я отцедете добре. Имайте предвид, че прекомерното омокряне с вода може да повреди естествения дървен паркет. Започнете да миете подовата настилка в посока отвътре навън, така че да не оставяте стъпки по мократа повърхност. Обърнете специално внимание на ъглите, където обичайно има струпване на нечистотии. За да почистите по-ефективно замърсяванията в процепите между дъските, движете бърсалката успоредно на тях. Не изплаквайте препарата с вода. Необходимо е само да подсушите паркета, след като го почистите основно.

  За Дезинфекция: Навлажнете мопа или друго средство за почистване на под. Обтрийте добре до омокряне подовата настилка. Оставете да действа от 10 до 20 минути – времето за експозиция, след което почистете с добре изстискан моп и подсушете повърхността. 

 2. Как да почистим и дезинфекцираме ламината?

   Изметете или оберете с прахосмукачка нападалите по ламината твърди частици, за да предотвратите надраскването му при последващото почистване със стирка. За общо почистване: сипете 1 до 2 капачки ЧИСТО ЗА ПОД в кофа с топла вода, след което потопете средството за почистване на под (моп или парцал) в приготвения разтвор и я отцедете добре. Имайте предвид, че прекомерното омокряне с вода може да повреди ламината. Започнете да миете подовата настилка в посока отвътре навън, така че да не оставяте стъпки по мократа повърхност. Обърнете специално внимание на ъглите, където обичайно има струпване на нечистотии. За да почистите по-ефективно замърсяванията в процепите между плоскостите, движете бърсалката успоредно на тях. Не изплаквайте препарата с вода. Необходимо е само да подсушите, след като го почистите основно.

  За Дезинфекция: Навлажнете мопа или друго средство за почистване на под. Обтрийте добре до омокряне подовата настилка. Оставете да действа от 10 до 20 минути.

  Отстранете замърсяванията с навлажнено с чиста вода и добре истискано средство за почистване на под. Подсушете ламината след като отстраните замърсяванията.