Използваме бисквитки, за да оптимизираме Вашият потребителски престой в уебсайта. Моля, запознайте се с нашата Политика за поверителност тук.

Полезни съвети

за почистване на Баня и тоалетна

 1. Как да почистим и дезинфекцираме ваната?

   Уверете се, че сифона на ваната е отпушен и позволява изтичането на водата.

  Напръскайте вътрешните и външните стени на ваната с ЧИСТО СПРЕЙ ЗА БАНЯ и разнесете течността равномерно по цялата им повърхност, използвайки не твърде абразивна домакинска гъба. Употребата на тел не е препоръчителна, особено за вани от акрил или фибростъкло, тъй като може да наруши целостта на емайла. Впръскайте от препарата и върху смесителната батерия на ваната, където обичайно се отлага най-много котлен камък, сапунена пяна и ръжда. Оставете ЧИСТО СПРЕЙ ЗА БАНЯ около 5 минути, за да осъществи своето почистващо и дезинфекциращо действие. След изтичане на указаното време, разтъркайте отново третираните повърхности и изплакнете с вода. При по-упорити петна, повторете хигиенната процедура няколко пъти до пълното отстраняване на замърсяванията.  

 2. Как да почистим и дезинфекцираме фугите?

   За почистване на фугите на пода на санитарните помещения, нанесете ЧИСТО СПРЕЙ ЗА БАНЯ директно върху тях и разтъркайте с четка. Оставете препарата да действа 5 минути за достигане времето за експозиция и дезинфекция. След което разтъркайте отново фугите. Използвайте подвижния душ или бърсалка за под, ако не разполагате с такъв, за да измиете остатъците от препарата. При тежки наслоявания от мухъл и котлен камък, нанесете повторно почистващия препарат. Имайте предвид, че мокрите фуги изглеждат по-тъмни и е възможно да не прецените правилно ефекта от хигиенната процедура. За по-добър резултат при следващото почистване използвайте ЧИСТО ЗА ПОД, като прочетете указанията за употреба от етикета. Периодично редувайте при почистването двата препарата ( без да ги смесвате). 

 3. Как да почистим и дезинфекцираме плочките?

   Използвайте ЧИСТО СПРЕЙ ЗА БАНЯ, за да хигиенизирате, покритите с плочки стени на санитарните помещения. Впръскайте препарата директно и разтъркайте с помощта на дунапренова гъба или четка. Обърнете специално внимание на ъглите и фугите. Изчакайте 5 минути преди да отмиете препарата, за да не възпрепятствате активизирането на почистващите и дезинфекциращи агенти. За по-добър ефект и улеснение при почистването на подовата настилка в по-просторни помещения използвайте ЧИСТО ЗА ПОД. Добавете 1- 2 капачки в кофа с 5 литра вода. Потопете мопа в приготвената течност, изцедете го и започнете почистването. Оставете препарата да престои няколко минути преди да подсушите настилката. При по-силно замърсени подови плочки, можете да повторите действието, или да използвате препарата неразреден, след което, изплакнете с вода.

  При липса на вентилация подсушете обработените повърхности, за да избегнете появата на плесен. Най-добър резултат се постига при редуване на двата препарата, като в никакъв случай не ги смесвайте. Първо ползвайте единия, при следващото почистване другия продукт.

 4. Как да почистим и дезинфекцираме мивката?

   Впръскайте ЧИСТО СПРЕЙ ЗА БАНЯ директно върху замърсените повърхности или ги третирайте с домакинска гъба, напоена с ЧИСТО ГЕЛ ЗА ТОАЛЕТНА И БАНЯ. Разтъркайте внимателно всеки детайл, като започнете от тялото на умивалника, кранчетата и плота (при наличието на такъв) и достигнете до непокритата изходна тръба/ конзолата. Осигурете на препарата достатъчно време, за да се справи ефективно със замърсяванията (най-често – ръжда, плесен, котлен камък и наслоявания от сапунена пяна), както и да унищожи съществуващите микроби. След минимум 5 или 15 минути (в зависимост от предпочетения препарат), забършете умивалника с влажна кърпа. За допълнителен блясък на смесителната батерия, полирайте със сух парцал.

 5. Как да почистим и дезинфекцираме душ кабината?

   Напръскайте всички елементи на душ системата (смесителната батерия, шлауха, тръбното окачване) и вътрешните стени на корпуса с ЧИСТО СПРЕЙ ЗА БАНЯ. Разнесете препарата с домакинска гъба и го оставете да престои, за да влезе в реакция с отлаганията от котлен камък, ръжда и сапун. След 5 минути разтъркайте енергично третираните участъци, употребявайки грапавата страна на гъбата за душ системата, а меката, за да почистите по-деликатните повърхности. Обърнете специално внимание на ъглите и ръбовете, както и на улеите на плъзгащата врата. Последвайте същите стъпки по отношение на външната част на корпуса. След достигане на времето за експозиция и дезинфекция, изплакнете вътрешността на кабината с помощта на подвижния душ и полирайте металните елементи. Външните части почистете с влажен парцал и избършете със суха кърпа.  

 6. Как да почистим и дезинфекцираме тоалетната чиния?

   Нанесете ЧИСТО ГЕЛ ЗА ТОАЛЕТНА И БАНЯ върху вътрешния ръб на тоалетната чиния, където в налепите се задържат най-много бактерии. С помощта на четка за тоалетна разнесете гела надолу по цялата повърхност на гърнето, включително тази, която остава под водата. Оставете препарата да престои 15 минути за осъществяване на дезинфекцията и за да постигнете по-добро почистване на котления и уринен камък. Впръскайте ЧИСТО СПРЕЙ ЗА БАНЯ върху капака на тоалетната чиния – отгоре и отдолу и разтъркайте с домакинска гъба, за да обхванете цялата му площ. Приложете същото действие за седалката, задната страна на гърнето, пиедестала и казанчето. След достигане на времето за експозиция и дезинфекция , разтъркайте отново третираните повърхности и изплакнете с вода. При необходимост, повторете неколкократно процедурата до пълното отстраняване на замърсяванията.

 7. Как да отстраним котления камък?

   Използвайте ЧИСТО СПРЕЙ ЗА БАНЯ, за да премахнете котления камък, натрупал се върху металните компоненти (кранчета, сифони и т.н.), огледалата и стъкления корпус на душ кабината (ако банята разполага с такава). Впръскайте ЧИСТО СПРЕЙ ЗА БАНЯ директно върху варовиковите отлагания и разтъркайте с домакинска гъба. За по-устойчивите на надраскване повърхности, работете с абразивната част на гъбата. Оставете препарата 5 минути, за да се активират почистващите съставки и разтъркайте отново до пълното отстраняване на налепите. Избършете третираните повърхности с влажен парцал и ги подсушете. След това полирайте металните части като ги обтриете енергично със суха кърпа. За почистване на котления камък по тоалетната чиния приложете ЧИСТО ГЕЛ ЗА ТОАЛЕТНА И БАНЯ. След като спазите времето за експозиция и дезинфекция, разтъркайте варовиковите наслоявания с четката за тоалетна и изплакнете с вода.  

 8. Как да се справим с ръждата?

   За да премахнете образуваната по металните части ръжда, приложете препарата ЧИСТО СПРЕЙ ЗА БАНЯ, като предварително ги подсушите. Насочете дюзата на тригер помпата по посока на корозиралите повърхности и впръскайте неколкократно, след което разнесете получената активна пяна с помощта на домакинска гъба до пълното им омокряне. Изчакайте 5 минути, за да подействат почистващите агенти и след като се съобразите с времето за експозиция и дезинфекция, разтъркайте енергично. Използвайте абразивната страна на домакинска гъба или четка в зависимост от устойчивостта на почистваните предмети и степента на корозионния процес. За финал избършете третираните повърхности с влажна, а след това и със суха кърпа. При наличието на остатъчни петна от ръжда, повторете гореизложената процедура до постигането на задоволителни резултати. Винаги подсушавайте банята след къпане, за да избегнете последващо образуване на мухъл и плесен.