Използваме бисквитки, за да оптимизираме Вашият потребителски престой в уебсайта. Моля, запознайте се с нашата Политика за поверителност тук.

Полезни съвети

за почистване на Кухня

 1. Как да почистим и дезинфекцираме печката?

  Уверете се, че готварската печка е изключена и напълно изстинала преди да започнете почистването! Извадете решетката на фурната и я обтрийте до пълно омокряне с домакинска гъба напоена с ЧИСТО ОБЕЗМАСЛИТЕЛ. Изчакайте от 10 до 20 минути, за да подействат активните съставки. Изплакнете решетката под течаща вода и я оставете да съхне докато почиствате тялото на печката. Впръскайте ЧИСТО ОБЕЗМАСЛИТЕЛ директно върху замърсените участъци на готварската печка до пълно омокряне на повърхността, като спазите времето за експозиция и дезинфекция. Забършете неколкократно с мокра гъба или кърпа до пълното отстраняване на замърсяванията. При наличието на нагари, налепи и други тежки замърсявания повторете горната процедура неколкократно, като употребите преди отмиването и механично разтъркване с подходяща четка или гъба. Използвайте ЧИСТО ЗА ВСИЧКИ ПОВЪРХНОСТИ върху вратата и керамичните котлони на печката (при наличието на такива), за да им придадете допълнителен блясък и за финал ги полирайте с кухненска хартия.

 2. Как да почистим и дезинфекцираме хладилника?

   Извадете хранителните продукти от хладилника. Изключете уреда от електропреносната мрежа и го оставете да се размрази. Извадете всички рафтове и чекмеджета и ги обтрийте с домакинска гъба, напоена с ЧИСТО ЗА ВСИЧКИ ПОВЪРХНОСТИ. Оставете препарата да престои от 5 до 10 минути за постигане на пълна дезинфекция, след което изплакнете третираните модулни елементи под течаща вода и ги подсушете. Напръскайте вътрешността на хладилника с ЧИСТО ЗА ВСИЧКИ ПОВЪРХНОСТИ и разнесете препарата с помощта на гъба. Не позволявайте вентилационните решетки или електрическите части на уреда да се намокрят! След като се съобразите с времето за експозиция и дезинфекция, отстранете остатъците от продукта с влажна кърпа и за финал забършете със суха. Следвайки същата процедура, почистете екстериора на хладилника. Не е препоръчително да третирате с влажен парцал иноксовите повърхности, за да не предизвикате зацапване. Най-добре е да забършете препарата с кухненска хартия. Поставете обратно подсушените модули и включете уреда.

 3. Как да почистим и дезинфекцираме пода?

   Изметете/ оберете с прахосмукачка насъбралите се по пода прах и твърди частици.

  За Общо-поддържащо почистване: сипете 1- 2 капачки ЧИСТО ЗА ПОД в кофа с 5 литра вода. Потопете бърсалката в приготвената течност, изцедете я и започнете да търкате пода. Оставете препарата да престои няколко минути преди да подсушите настилката. Обърнете специално внимание на ъглите и фугите. Ако са силно замърсени, можете да повторите действието, или да нанесете неразреден препарат, след което, изплакнете с вода.

  За Дезинфекция: Навлажнете мопа или друго средство за почистване на под. Обтрийте добре до омокряне подовата настилка. Оставете да действа от 10 до 20 минути – времето за експозиция. Изплакнете с вода и подсушете пода с плосък моп.

 4. Как да почистим и дезинфекцираме плотовете и шкафовете?

   Отстранете всички вещи от кухненските плотове. Напръскайте освободената площ с ЧИСТО ЗА ВСИЧКИ ПОВЪРХНОСТИ и разтъркайте с домакинска гъба. Позволете на препарата да разгърне своето почистващо и бактерицидно действие като го оставите да престои между 5 и 10 минути. Избършете плотовете с влажен парцал и накрая ги подсушете с микрофибърна или попивателна кърпа. Нанесете ЧИСТО ЗА ВСИЧКИ ПОВЪРХНОСТИ върху външните стени на кухненските шкафове и ги обтрийте с гъба за почистване. Обърнете специално внимание на хигиенизирането на дръжките им, тъй като тези части влизат в ежедневен досег с кожата на ръцете ви. Оставете препарата колкото е указано на опаковката, за да унищожите микробите по обработваната повърхност. Избършете последователно с влажна и суха кърпа. Изпразнете съдържанието на шкафовете, за да ги хигиенизирате и отвътре. Работете шкаф по шкаф с цел да избегнете създаването на излишен хаос. Почистете вътрешните стени и рафтовете по аналогичен на гореизложения, начин.

 5. Как да почистим и дезинфекцираме абсорбатора?

   От съображения за сигурност, изключете уреда от електрическата мрежа, след което свалете внимателно филтърната му решетка, съобразявайки се с инструкциите на производителя. Впръскайте ЧИСТО ОБЕЗМАСЛИТЕЛ върху домакинска гъба и обтрийте решетката до пълно омокряне. Изчакайте между 10 и 20 минути, за да осигурите на препарата необходимото време за ефективно премахване на всички мазни налепи и потенциално опасни бактерии. След изтичане на срока за експозиция и дезинфекция, изплакнете филтъра под течаща вода и го оставете да съхне. Междувременно се заемете с почистването на тялото на аспиратора. Напръскайте външните стени на уреда с ЧИСТО ОБЕЗМАСЛИТЕЛ като внимавате течността да не влезе в контакт с електрическите части, създавайки опасност от токов удар при последващо включване. Разнесете почистващия продукт, използвайки кухненска гъба и го оставете да подейства според времето указано на етикета. Избършете остатъците от продукта с влажна кърпа, подсушете повърхността и монтирайте отново филтърната решетка.  

 6. Как да премахнем лошата миризма от хладилника?

   Извадете хранителните продукти от хладилника, прегледайте ги и отстранете източника на неприятната миризма. Изключете уреда от електрозахранването и го оставете да се размрази. За по-лесно почистване, извадете подвижните части на хладилника – рафтове, преградни елементи, кошници и ги поставете в кухненската мивка. Обтрийте ги с гъба, напоена с ЧИСТО ЗА ВСИЧКИ ПОВЪРХНОСТИ и след като се съобразите с времето за експозиция и дезинфекция, указано на етикета, ги изплакнете с вода. Напръскайте вътрешността на хладилника с ЧИСТО ЗА ВСИЧКИ ПОВЪРХНОСТИ като се стараете да не намокрите електрическото му табло. Разнесете препарата равномерно с помощта на домакинска гъба и го оставете да действа в продължение на 5 - 10 минути за оптимално почистване и дезинфекция на третираната повърхност. ЧИСТО ЗА ВСИЧКИ ПОВЪРХНОСТИ неутрализира лошата миризма и оставя лек цветен аромат. Забършете хладилника с влажна, а след това – с абсорбираща кърпа и подредете подсушените модулни елементи.