Използваме бисквитки, за да оптимизираме Вашият потребителски престой в уебсайта. Моля, запознайте се с нашата Политика за поверителност тук.

Полезни съвети

за почистване на Мокро помещение

 1. Как да почистим и дезинфекцираме пода?

   Изметете/ оберете с прахосмукачка насъбралите се по пода прах и твърди частици.

  За Общо-поддържащо почистване: сипете 1- 2 капачки ЧИСТО ЗА ПОД в кофа с 5 литра вода. Потопете бърсалката в приготвената течност, изцедете я и започнете да търкате пода. Оставете препарата да престои няколко минути преди да подсушите настилката. Обърнете специално внимание на ъглите и фугите. Ако са силно замърсени, можете да повторите действието, или да нанесете неразреден препарат, след което, изплакнете с вода.

  За Дезинфекция: Навлажнете мопа или друго средство за почистване на под. Обтрийте добре до омокряне подовата настилка. Оставете да действа от 10 до 20 минути – времето за експозиция. Изплакнете с вода и подсушете пода с плосък моп.

 2. Как да почистим и дезинфекцираме рафтовете?

   Преместете временно всички предмети, заемащи рафтовете като работите на малки участъци, с цел да избегнете излишната бъркотия. Забършете повърхността на полиците с микрофибърна гъба, за да оберете полепналия прах, след което напръскайте с УНИВЕРСАЛЕН СПРЕЙ ЧИСТО ЗА ВСИЧКИ ПОВЪРХНОСТИ.

  Разнесете препарата с помощта на дунапренова гъба и го оставете между 5 и 10 минути, за да подействат активните вещества. След като се съобразите с времето за експозиция и дезинфекция, разтъркайте енергично повърхността на рафтовете. След това ги избършете с влажна кърпа до пълното отстраняване на остатъците от препарата и замърсяванията. При упорити петна от мухъл, ръжда и т.н, повторете неколкократно хигиенната процедура. Подсушете и пренаредете рафтовете.

 3. Как да почистим мазни петна върху дрехи?

   Нанесете ЧИСТО ОБЕЗМАСЛИТЕЛ директно върху мазното петното, като го омокрите предварително с чиста вода. Оставете да действа няколко минути, като следите за промяна в цвета. Изплакне и изперете ръчно или машинно с подходящо перилно средство. За ваша сигурност винаги, когато почиствате петна върху тъкани, пробвайте препарата върху малка, скрита част. При задоволителен резултат, продължете с процедурата. Ако мазното петно е вече фиксирано върху тъканта, след пране или гладене, повторете процедурата. По-добри резултати се постигат при петна върху изкуствени тъкани. При тези от естествени произход, като памучните най-добър ефект се получава като не оставите петното да престои, а веднага го третирате с определения препарат.  

 4. Как да почистим петна от дезодорант върху дрехи?

   Без да мокрите предварително дрехата, впръскайте ЧИСТО СПРЕЙ ЗА БАНЯ директно върху следите от дезодорант. Разтъркайте замърсените участъци в продължение на няколко секунди, като за целта може да си послужите с дунапренова гъба. Внимавайте да не повредите деликатните материи! Оставете препарата между 5 и 10 минути, за да позволите на активните съставки да почистят ефективно тъканта. Разтъркайте повторно петната щом препоръчителното време изтече и изплакнете третираните участъци, за да оцените постигнатия резултат. Ако петната са стари е възможно да се окажат по-упорити. В такъв случай, повторете гореизложените стъпки още веднъж. За финал изперете дрехата по обичайния начин – на ръка или в перална машина, според устойчивостта на материята.