Използваме бисквитки, за да оптимизираме Вашият потребителски престой в уебсайта. Моля, запознайте се с нашата Политика за поверителност тук.

Полезни съвети

за почистване на Спалня

 1. Как да почистим прозорците и дограмата?

   Препоръчително е да не третирате прозорците, когато са огрени от слънцето, за да имате достатъчно време да ги почистите качествено преди препаратът да се е изпарил. Най-напред свалете комарниците и ги отнесете в банята. Обтрийте ги с гъба, напоена с УНИВЕРСАЛЕН СПРЕЙ ЧИСТО ЗА ВСИЧКИ ПОВЪРХНОСТИ, изплакнете ги с помощта на подвижния душ и ги оставете да съхнат. След това се заемете с крилата на прозорците. Забършете дограмата и стъклата с кърпа от микрофибър, за да премахнете полепналия по тях прах. Напръскайте алуминиевия профил/ профила от PVC с ЧИСТО за всички повърхности УНИВЕРСАЛЕН СПРЕЙ ЧИСТО ЗА ВСИЧКИ ПОВЪРХНОСТИ и разнесете препарата с мека гъба. Не използвайте груби почистващи пособия, тъй като могат да повредят покритието на дограмата. Избършете рамката с влажна кърпа и подсушете със суха микрофибърна. Накрая нанесете препарат върху стъклата и оберете течността заедно с извлечените замърсявания, използвайки гумена чистачка или микрофибърна кърпа. Полирайте до блясък с кръгообразни еднопосочни движения.

 2. Как да почистим щорите?

  Хоризонтални алуминиеви щори:

  Спуснете щората и отстранете натрупалия се по нея прах с помощта на микрофибърна кърпа или с предназначения за целта накрайник на прахосмукачката. Използвайки мека гъба, напоена с УНИВЕРСАЛЕН СПРЕЙ ЧИСТО ЗА ВСИЧКИ ПОВЪРХНОСТИ, обтрийте предната и задната страна на щората и оставете препарата да престои 10 минути, ако искате да осъществите дезинфекция. След като изтече указаното време, забършете ламелите с влажна кърпа, за да отстраните замърсяванията и подсушете щорите.

   

  Вертикални текстилни щори:

  Преди да започнете почистването на текстилните щори се убедете върху малка скрита част от щората , че препарата няма да повлияе върху трайността на оцветяванията.

  Затворете щорите и ги почистете с прахосмукачка от праха. Свалете всички ленти една по една и ги навийте на руло като внимавате да не се деформират. Добавете ЧИСТО обезмаслител 10-15 г/л в леген с хладка вода и накиснете навитата на руло лента за 15 мин. Извадете рулото , разгънете го върху равна твърдада повърхност и разтъркайте с еднопосочни движения с мека четка за пране на текстил. Изплакнете с вода пяната и замърсяванията. Отцедете щорите, след което ги окачете все още влажни обратно върху прозорците.